Over mij
Jacqueline Soepenberg
Na meerdere jaren in de bedrijfsgezondheidszorg te hebben gewerkt ben ik me gaan verdiepen in wat ik nog meer zou willen doen. Ik ontdekte dat het mijn passie is om mensen te inspireren en te motiveren om het beste uit zichzelf te (blijven) halen.
De HBO opleiding maatschappelijk werk en dienstverlening met daarna de specialisatie bedrijfsmaatschappelijk werk, was dan ook een logische stap voor mij. Ik werk vanaf 2002 als bedrijfsmaatschappelijk werker voor meerdere organisaties. Tijdens mijn werk heb ik veel ervaring opgedaan en specialisaties gevolgd op het gebied van stress gerelateerde klachten (CSR Centrum) en rouw en verliesverwerking (Hogeschool Utrecht).
Ik begeleid volwassenen die tijdelijk uit balans zijn door privé en/of werkomstandigheden of dit willen voorkomen.
Mijn werkwijze wordt gekenmerkt door een concrete, praktische en spiegelende aanpak gericht op zelfredzaamheid. Niet alleen voor de korte, maar ook voor de lange termijn.
Ik hanteer meerdere methodieken. Vanuit mijn opleidingen en vele jaren ervaring weet ik op het juiste moment de juiste toepassing te kiezen. ‘Herstel van balans’ en ‘grip hebben op jezelf’ is het uitgangspunt.
Geregistreerd bedrijfsmaatschappelijk werker (Registerplein), en CSR coach (CSR centrum).
Praktijkinformatie
Vanuit mijn praktijk werk ik volgens kwaliteitseisen die voortvloeien uit de beroepsregistratie, specialisme, en de beroepsvereniging. Ik ben aangesloten bij de Nederlandse Federatie Gezondheidszorg(NFG) en het Register Beroepsoefenaren Natuurlijke Gezondheidszorg (RBCZ). Dit zijn erkende beroepsverenigingen die zorgen voor kwaliteitsborg van de behandeling

Privacy
In het kader van de Wet Bescherming Persoonsgegevens (WBP) is een psychosociaal hulpverlener gebonden aan zijn beroepscode. Zie privacyreglement.
PDF privacyregelement

Algemene Voorwaarden Praktijk voor psychosociale hulpverlening
Lees hier de Algemene Voorwaarden

Klachten regelement
Tijdens de behandeling of begeleiding kan er iets misgaan. Indien je naar je eigen oordeel onzorgvuldig of verkeerd bent behandeld/begeleid, kun je een klacht indienen. Het is belangrijk dat je eerst zelf probeert om de klacht samen met je zorgverlener te bespreken en op te lossen. Het is ook mogelijk hierbij de vertrouwenspersoon van de NFG in te schakelen. Als het niet lukt de klacht op te lossen, kun je een klacht indienen. Meer informatie hierover is te lezen op: Https://www.de-nfg.nl/niet-tevreden-over-je-hulpverlener.html

Waarneming tijdens afwezigheid

Tijdens vakanties kunt u in dringende situaties contact opnemen met de waarnemend psychosociaal hulpverlener. De betreffende naam en het telefoonnummer zijn tijdens de vakanties ingesproken op het antwoordapparaat. De waarneming bij langdurige afwezigheid is geregeld. Indien dit van toepassing is, wordt er binnen korte tijd contact met u opgenomen. Samen met u wordt gezocht naar een zo passend mogelijke oplossing.

Contact
De praktijk is geopend op, dinsdag, woensdag en donderdag van 9.00 tot 17.00 uur. U kunt telefonisch contact opnemen. Als u op het antwoordapparaat uw naam en telefoonnummer inspreekt dan bel ik u zo spoedig mogelijk terug. Het is handig dat u tevens inspreekt op welk tijdstip u te bereiken bent.

Tarieven
Individuele begeleiding
Intake: € 105,00
Vervolgsessie: € 105,00 per uur.

Bedrijven en organisaties
Offerte voor bedrijven na telefonisch contact.
Hiervoor gelden andere tarieven.

Vergoedingen
Vergoedingen van complementaire psychosociale hulpverlening vinden plaats vanuit de aanvullende verzekering en vallen onder alternatieve zorg. Informeer altijd bij jouw zorgverzekeraar naar de vergoedingsmogelijkheden en de premie.
https://www.de-nfg.nl/vergoedingen.html
Methodieken
Bij de methode van cognitieve herstructurering wordt hulp aangeboden in de vorm van cognitieve therapie (negatieve overtuigingen en gedachten ombuigen in ondersteunende) en gedragstherapie (nieuw gedrag uit aanleren en ervaren en zo positieve ervaringen opbouwen).
COGNITIEVE HERSTRUCTURERING
Counseling is een laagdrempelige en praktische vorm van hulpverlening. Als je een probleem hebt en er niet alleen uitkomt, kan een counselor je helpen om beter met die situatie of dat probleem om te gaan.
Meestal vindt de begeleiding plaats in de vorm van gesprekken. Ook kan er gebruik worden gemaakt van creatieve middelen als tekenen, schrijven en/of rituelen.
COUNCELING
PSYCHO-EDUCATIE
Psycho-educatie geeft meer inzicht in de problematiek en helpt bij het vinden van manieren om er mee om te gaan in het dagelijks leven.
Reviews
Ik kwam bij Jacqueline terecht, omdat het op mijn werk niet lekker liep. Ik sta voor de klas en stond op dat moment voor groep 1. Ik werd gevraagd om 2 dagen voor groep 7 te staan en 3 dagen groep 1. Ik heb ingestemd, maar na twee weken liep groep 7 helemaal niet. Ik liep vast en kon niet meer goed functioneren. Dat voelde als falen voor mezelf. Ik heb de hulp van Jacqueline gekregen en daar ben ik haar heel dankbaar voor. Zij heeft ervoor gezorgd dat ik niet ben uitgevallen. Ik ging iedere twee weken graag naar haar toe. Ze heeft me zo goed geholpen. Ze heeft me heel goed laten kijken naar mezelf. Ik ben een type dat altijd doorgaat en overal 'ja' op zegt. We zijn bij de eerste sessies gestart met rustmomenten inbouwen in mijn dag. Dat was in het begin erg moeilijk, omdat ik dat helemaal niet kende. Nu zijn de rustmomenten heel normaal en wil ik niet meer zonder. Ook moest ik grenzen aangeven. Ik moest leren grip te krijgen op mezelf, in plaats van grip te hebben op de situatie. Ik kreeg artikelen van haar die erg prettig waren om te lezen en waar ik tips uit kon halen. Daarbij hoorde af en toe een opdracht. Die opdrachten waren fijn om te maken en gaven mij inzicht in mijn dagelijks handelen. Ik kon hier heel veel uithalen en ik kon er direct mee aan het werk.
Nu zijn we een half jaar verder en ik voel me zo veel beter! Ik sta stevig in mijn schoenen en geef duidelijk mijn grenzen aan. Af en toe pak ik haar artikelen er nog even bij om nog eens te lezen.
De gesprekken met Jacqueline hebben er voor gezorgd dat ik mijn balans hervonden heb. Ik merkte dat ze mijn klachten begreep en daar goed op inspeelde. Ze paste de coaching steeds aan op wat ik nodig had op dat moment. Ze heeft me geleerd om de controle los te laten en meer open te staan voor veranderingen. Jacqueline kan erg goed luisteren en je met haar positiviteit motiveren en activeren. Ik heb nu weer energie en zin om dingen te ondernemen.
Ik had mij geen betere (werk-) coach kunnen bedenken, integer, hulpvaardig, mij van grote dienst geweest
Jacqueline, ik ben ontzettend blij met jouw deskundigheid en je betrokkenheid tijdens onze gesprekken. Het was een zware periode, maar voor mij was je echt een lichtpunt tijdens die tijd. Ik ben je ontzettend dankbaar voor alles wat ik heb geleerd van je.
De gesprekken zijn heel fijn en verhelderend, ik voel me echt begrepen. Luisterend oor, samenvattend, meedenkend en samen een passende oplossing vinden om door te gaan.
Ik heb de gesprekken met Jacqueline Soepenberg als heel prettig ervaren. Ze heeft mij mooie inzichten gegeven.
©Jacqueline Soepenberg